headerfoto2

Workshops en presentaties

Workshops en presentaties zijn instrumenten om op een participative manier tot een ontwerp te komen. Maar ook los van een ontwerpopdracht verzorgen we workshops en presentaties. De inhoud wordt individueel op het project en de doelgroep afgestemd. Workshops kunnen helpen ingeroeste opvattingen en verschillen van mening op speelse manier op te lossen. Dit is een selectie van mogelijke thema's:

workshop 'tuinontwerp' voor de particulier
De workshop is bedoelt voor mensen die dol graag hun tuin zelf willen ontwerpen maar toch onzeker zijn en/of een klein budget ter beschikking hebben.
We gaan samen bij u thuis in één of twee ontwerpsessies uw tuin analyseren en maken een schetsmatig ontwerp. De workshop vindt plaats bij u thuis en wordt afgerekend op uurbasis (60€ per uur). Zo heeft u zelf de kosten in handen.
Moet u erop voorbereiden?
Het is handig om een plattegrond van uw tuin op schaal 1op100 of 1op50 in huis te hebben. Verder is een lijst met wensen en ideeën behulpzaam.

workshop 'natuurlijk spelen'
Meestal wordt tijdens een workshop in kleine groepen van 1 t/m 5 personen gewerkt. Maar ook met grotere groepen tot 15 deelnemers hebben we goede ervaringen opgedaan.
- ontwerpworkshop met kinderen of volwassenen
- maquettebouw met kinderen of volwassenen

maquette


presentatie 'natuurlijk spelen / avontuurlijk spelen'
Vaak beginnen onze projecten op het gebied van natuurlijk / avontuurlijk spelen met presentaties over dit thema. Zo creëren we draagvlak en wordt de term 'natuurlijk spelen' nader geformuleerd. Aansluitende discussie maakt de wensen en ideëen voor iedereen duidelijker.

presentatie voor dementiepatiënten
Presentaties voor dementiepatiënten prikkeln de zintuigen en roepen herinneringen op. Daarbij worden mooie plaatjes, muziek en korte filmpjes gecombineerd met het aanraken, voelen en ruiken van planten en natuurlijke materialen.

'workshop 'duurzaamheid op maat'
presentatie duurzaamheid